PayPal: не можам да се регистрирам Initiator des Themas: Irena Kacarski-Kimova
|
колеги,
дали некој од вас е регистриран на PayPal и како успеавте да се регистрирате? Во листата на земји не постои Македонија и не успевам да го пополнам формуларот за пријавување на сметка.
Работата е во тоа што еден хонорар ми е исплатен преку PayPal (избор на клие... See more колеги,
дали некој од вас е регистриран на PayPal и како успеавте да се регистрирате? Во листата на земји не постои Македонија и не успевам да го пополнам формуларот за пријавување на сметка.
Работата е во тоа што еден хонорар ми е исплатен преку PayPal (избор на клиентот, сумата е мала) и сакам да го подигнам но не успевам да се регистрирам.
Исто така, не разбирам баш детално како функционира PayPal и би била многу благодарна ако некој ми објасни.
поздрав и благодарам на помошта,
Ирена ▲ Collapse | | | Не сум сигурна дека може | Mar 3, 2008 |
Здраво Ирена,
Јас мислам дека Paypal во Македонија сеуште не функционира и не можеш да се регистрираш (се извинувам доколку грешам), но и јас порано имам пробувано и не можев да се регистрирам од истата причина што Македонија ја нема на списокот на земји за кои функциони�... See more Здраво Ирена,
Јас мислам дека Paypal во Македонија сеуште не функционира и не можеш да се регистрираш (се извинувам доколку грешам), но и јас порано имам пробувано и не можев да се регистрирам од истата причина што Македонија ја нема на списокот на земји за кои функционира Paypal. Од друга страна, не разбирам како клиентот ти префрлил пари доколку немаш отворено сметка на Paypal? Доколку е истата постапка, а мислам дека е како на Moneybookers, треба најпрвин да отвориш твоја сметка (односно ја даваш твојата е-пошта, така некако беше:). Можеш да отвориш сметка на Moneybookers со тоа што јас имам добиено средства таму, но сеуште ги немам подигнато од причина што бараат да им се прати документи за идентификација и мислам дека наскоро тоа ќе го решам, а знам и преведувачи кои без проблем добиваат пари преку Moneybookers.
Поздрав,
Габи ▲ Collapse | | |
Благодарам на одговорот Габи,
клиентот ја имаше мојата адреса бидејки се допишувавме и очигледно тоа било доволно иако јас немав отворено смека на PayPal. Идејата не беше моја . Сумата е мала и би сакала да ја префрлам во My Wallet тука на Proz за да си ги искористам за членарината, ама не знам како да го изведам тоа.
Можеби некој друг ќе знае нешто повеќе.
Thanks again,
Ирена | | |
|
|
„Пеј пал“ конечно и за Македонија | Sep 5, 2011 |
За сите колеги во Македонија еве добра вест за плаќањето - алтернатива на Moneybookers:
„Пеј пал“ конечно и за Македонија
Интернет-сервисот за онлајн-плаќање „Пеј пал“ од 24 септември годинава ќе ја стави Македонија на листата земји во кои може да се користи ов... See more За сите колеги во Македонија еве добра вест за плаќањето - алтернатива на Moneybookers:
„Пеј пал“ конечно и за Македонија
Интернет-сервисот за онлајн-плаќање „Пеј пал“ од 24 септември годинава ќе ја стави Македонија на листата земји во кои може да се користи оваа алатка
Оваа новина е добредојдена за голем број наши граѓани, кои поради тоа што Македонија досега не беше на мапата на „Пеј пал“ беа принудени да наоѓаат најразлични начини да префрлат пари во странство или безбедно да купат некаков производ преку Интернет.
„Пеј пал“ е интернет-сервис што овозможува безбедно и лесно да се прават прекугранични трансакции. Имено, алатката овозможува плаќање преку кредитни картички и банкарски сметки без да мора да се откриваат информации за финансиите. Сервисот е основан во 1998 година и досега има над 153 милиони корисници.
Преземено од Нова Македонија, вторник, 6.9.2011
Поздрав,
Марина ▲ Collapse | | | To report site rules violations or get help, contact a site moderator: You can also contact site staff by submitting a support request » PayPal: не можам да се регистрирам CafeTran Espresso | You've never met a CAT tool this clever!
Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer.
Accept jobs from clients who use Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools.
Download and start using CafeTran Espresso -- for free
Buy now! » |
| Pastey | Your smart companion app
Pastey is an innovative desktop application that bridges the gap between human expertise and artificial intelligence. With intuitive keyboard shortcuts, Pastey transforms your source text into AI-powered draft translations.
Find out more » |
|
| | | | X Sign in to your ProZ.com account... | | | | | |