Karakterszámlálás VSD formátumban (MS Visio) Initiator des Themas: Nora Balint
| Nora Balint Ungarn Local time: 02:20 Englisch > Ungarisch + ...
Keresgéltem sok helyen, de eddig nem találtam választ a kérdésemre:
Hogyan lehet VSD formátumú fájlokban karaktert számolni?
MS Visio 2003 Standardom van, és egylőre megoldhatatlannak tűnik számomra a dolog.
Ha valakinek van tapasztalata a témában, nagyon megköszönném a segítséget.
Üdv,
Nóra | | | Endre Both Deutschland Local time: 02:20 Englisch > Deutsch
A Visio elég megbízható XML-exporttal rendelkezik, ebben rejlik egy lehetőség. Ha netán megvan neked a DéjáVuX fordítóprogram, küldhetek neked egy olyan saját készítésű szűrőt, amellyel importálni lehet a Visio által exportált XML-fáljokat.
A másik, még körülményesebb lehetőség: mentés grafikaformátumban (GIF, JPG), majd egy OCR-programmal szövegfájllá alakítás.
A harmadik: VBA-val egy Word-fájlba átmenteni a szövegdobozok tartalm�... See more A Visio elég megbízható XML-exporttal rendelkezik, ebben rejlik egy lehetőség. Ha netán megvan neked a DéjáVuX fordítóprogram, küldhetek neked egy olyan saját készítésű szűrőt, amellyel importálni lehet a Visio által exportált XML-fáljokat.
A másik, még körülményesebb lehetőség: mentés grafikaformátumban (GIF, JPG), majd egy OCR-programmal szövegfájllá alakítás.
A harmadik: VBA-val egy Word-fájlba átmenteni a szövegdobozok tartalmát (ehhez szükséges némi VBA-tapasztalat).
De hátha van egyszerűbb megoldás, biztosan nem te vagy az első, aki ezt szeretné.
Endre ▲ Collapse | | | Nora Balint Ungarn Local time: 02:20 Englisch > Ungarisch + ... THEMENSTARTER
Köszi a gyors választ!
Az XML exportot már próbáltam, de nem működött sajnos. (DéjáVuX-m amúgy nincs)
A képformátumba mentés-szövegfelismerést utolsó lehetőségként könyveltem el a bonyolultsága miatt.
A VBA-s verziót a bátyám (infós) próbálja megoldani, de egyelőre elakadt annál a pontnál, hogy nem tudja a Visio-s objektumneveket, amit használni kellene a makr�... See more Köszi a gyors választ!
Az XML exportot már próbáltam, de nem működött sajnos. (DéjáVuX-m amúgy nincs)
A képformátumba mentés-szövegfelismerést utolsó lehetőségként könyveltem el a bonyolultsága miatt.
A VBA-s verziót a bátyám (infós) próbálja megoldani, de egyelőre elakadt annál a pontnál, hogy nem tudja a Visio-s objektumneveket, amit használni kellene a makróban.
De nem adom fel, azaz mindenképp meg kell oldanom a dolgot. Szóval, ha jutok valamire, közölni fogom. ▲ Collapse | | | Nora Balint Ungarn Local time: 02:20 Englisch > Ungarisch + ... THEMENSTARTER xml a kulcsszó | Feb 7, 2007 |
Mégis működőképes volt az xml formátumba exportálás.
Ezután az xml szövegrészeit kiszedtük txt formátumba, mivel a karakterszámláló (amit használnunk kellett, Anycount) kissé elszámolta az xml-eket.
A VBA-s megoldás végül nem jött létre, pedig az lenne a tuti. | | | To report site rules violations or get help, contact a site moderator: You can also contact site staff by submitting a support request » Karakterszámlálás VSD formátumban (MS Visio) Anycount & Translation Office 3000 |
---|
Translation Office 3000
Translation Office 3000 is an advanced accounting tool for freelance translators and small agencies. TO3000 easily and seamlessly integrates with the business life of professional freelance translators.
More info » |
| Protemos translation business management system |
---|
Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!
The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.
More info » |
|
| | | | X Sign in to your ProZ.com account... | | | | | |