Vom Thema belegte Seiten: < [1 2 3 4 5 6 7 8 9] > | Powwow: Warsaw - Poland
| | Jerzy Czopik Deutschland Local time: 07:16 Mitglied (2003) Polnisch > Deutsch + ... Jasne jak ¿arówa! | Jun 9, 2002 |
Tylko z tym an-cugiem mo¿e byæ ró¿nie. Ale jakby trzeba by³o kana³ami, to przynajmniej wiem, w której sekcji p³etwy wypo¿yczaj¹.
Podobno ktoœ robi³ badania w Polsce w zwi¹zku z przenoszeniem reklamy z zachodu bez zmian do Polski (jakaœ du¿a niemiecka agencja reklamowa, ale sam tego nie wiem, tylko opowiada³ mi handlowy z konsulatu), których wynikiem by³o stwierdzenie, ¿e polskie poczucie humoru jest zbli¿one do angielskiego. Jeœli wiêc tak jest, to bêdê siê ... See more Tylko z tym an-cugiem mo¿e byæ ró¿nie. Ale jakby trzeba by³o kana³ami, to przynajmniej wiem, w której sekcji p³etwy wypo¿yczaj¹.
Podobno ktoœ robi³ badania w Polsce w zwi¹zku z przenoszeniem reklamy z zachodu bez zmian do Polski (jakaœ du¿a niemiecka agencja reklamowa, ale sam tego nie wiem, tylko opowiada³ mi handlowy z konsulatu), których wynikiem by³o stwierdzenie, ¿e polskie poczucie humoru jest zbli¿one do angielskiego. Jeœli wiêc tak jest, to bêdê siê musia³ powa¿nie zastanowiæ nad przyjazdem, bo z angielskim wisielczym humorem mam pewne k³opoty.
Co Wy na to? Chyba siê pomylili, polskie poczucie humoru bije Anglików na ³eb, nieprawda¿?
Klar... ▲ Collapse | | | Radio Erewañ - to jest klasyka! | Jun 9, 2002 |
Magdo, dziêkujê za wyró¿nienie !...:)))
By the way, ten Pan od LOLKA (menedzer) prosi³ o wczeœniejsz¹ rezerwacjê...:) | | | Magda Dziadosz Polen Local time: 07:16 Mitglied (2004) Englisch > Polnisch + ... Zrobie rezerwacje | Jun 9, 2002 |
pojutrze.
Warszawska Syrenka M. | | | Uwe Kirmse Local time: 07:16 Polnisch > Deutsch + ...
Jakos nie widze tu ostatniego postu Magdy, ale mailem dostalem. Chcialbym tylko potwierdzic, ze na 99,9 % przyjade. | |
|
|
Magda Dziadosz Polen Local time: 07:16 Mitglied (2004) Englisch > Polnisch + ... jeszcze raz... | Jun 15, 2002 |
Moj poprzedni post przepadl gdzies na laczach, a wiec jeszcze raz:
Kochani,
mamy rezerwacje w Lolku, 22 czerwca (sobota) od godziny 17, pod glownym namiotem.
W tym czasie nie grozi zaden mecz, ale od 21-tej zaczyna sie muzyka na zywo. Mamy wiec kilka godzin na spokojne omowienie Wszystkich Waznych Spraw, a pozniej to juz na co komu kondycja pozwoli. Milosnikow kladzenia sie spac o wczesnej porze uprzedzam, ze muzyka w Lolku na ogol jest NIEZLA.
Jeszc... See more Moj poprzedni post przepadl gdzies na laczach, a wiec jeszcze raz:
Kochani,
mamy rezerwacje w Lolku, 22 czerwca (sobota) od godziny 17, pod glownym namiotem.
W tym czasie nie grozi zaden mecz, ale od 21-tej zaczyna sie muzyka na zywo. Mamy wiec kilka godzin na spokojne omowienie Wszystkich Waznych Spraw, a pozniej to juz na co komu kondycja pozwoli. Milosnikow kladzenia sie spac o wczesnej porze uprzedzam, ze muzyka w Lolku na ogol jest NIEZLA.
Jeszcze raz przypominam, ze Lolek znajduje sie na Polach Mokotowskich od strony alei Zwirki i Wigury, na wysokosci skrzyzowania z ulica Banacha.
Od strony centrum mozna dojechac autobusem np. 175, wysiasc na przystanku przy Banacha (Akademia Medyczna), przejsc na druga strone i alejka dojazdowa przejsc okolo 100m. Lolek jest widoczny po prawej stronie.
Samochodem dojazd podobny - zawrocic przy Banacha, skrecic w alejke dojazdowa za przystankiem (w kierunku centrum) i szukac miejsca do parkowania. Na przeciwko samego Lolka jest parking (platny 5 zl).
Osobom, ktore pierwszy raz przyjezdzaja na Powwow na ogol wielka frajde sprawia dopasowywanie twarzy do profili i rozpoznawanie, gdzie siedzi ta akurat grupa. Do tej pory nie bylo najmniejszych problemow z odnalezieniem sie, ale gdyby tak bylo, to w notesie menadzera Lolka (taki Pan ze sluchawka w uchu)znajduje sie moje nazwisko, a wiec w razie czego skieruje gdzie trzeba.
Gdyby ktos potrzebowal dokladniejszych wskazowek, albo informacji, etc. napiszcie do mnie maila (przez profil), chetnie podam tez swoj numer komorki.
A wiec - do zobaczenia za tydzien!!
Magda ▲ Collapse | | | Jakub Szacki Polen Local time: 07:16 Mitglied (2004) Englisch > Polnisch + ... nie bierzcie samochodow | Jun 15, 2002 |
Samochod pod pubem to naprawde nie jest dobry pomysl, wierzcie doswiadczonemu starcowi. A nr komorki Magdy zawsze chetnie wezme. Przy okazji wyrazam tez radosc z powodu duzej szansy poznania przeslawnego Uwego. Pozdrawiam wszystkich - Q | | | Jerzy Czopik Deutschland Local time: 07:16 Mitglied (2003) Polnisch > Deutsch + ... Bez samochodu | Jun 18, 2002 |
i bez autobusu, bo nie dam rady, by to licho wzielo.
Biezace projekty dostaly kontynuacje, Klienci sie uwzieli, terminy krotkie, bo maszyny juz na lawetach itp.
A do tego corka jeszcze ma bal konczacy kurs tanca i okazuje sie, ze "tatusiowe" tez maja byc...
Niech to diabli, juz sie cieszylem, ze dotre, a tu nic.
Ale moze nastepnym razem. Proponuje Berlin - co Wy na to?
Jerzy | | | maciejm Polen Local time: 07:16 Englisch > Polnisch + ... Niestety, ja równie¿ nie mogê przyjechaæ. | Jun 19, 2002 |
Jeszcze do wczoraj by³em przekonany, ¿e spotkam siê z Wami w Lolku, niestety okaza³o siê, ¿e mam o 17.30 w sobotê zebranie, z którego nie mogê siê urwaæ. A tak siê cieszy³em na mi³y wieczór. Takie jest niestety ¿ycie. pozostaje mi ¿yczyæ Wam wspania³ej zabawy, myœlami bêdê z Wami.
Pozdrawiam serdecznie.
Maciek | |
|
|
Jakub Szacki Polen Local time: 07:16 Mitglied (2004) Englisch > Polnisch + ... 10 malych Murzyniatek | Jun 19, 2002 |
Pamietacie ten wierszyk? Nie pozwolcie, abym zalewal pale w samotnosci. Pozdrawiam - JS | | | Epidemia jakaœ ? | Jun 19, 2002 |
Czy ten upa³ jest tak du¿y, ¿e stopi nasze grono..?
Robi siê kameralnie. | | | Murzyni wsrod nas.... | Jun 19, 2002 |
Nie pozwolimy!!!.....:)))
Kuba, jestesmy z Toba Solidarni!!!...:) | | | Uwe Kirmse Local time: 07:16 Polnisch > Deutsch + ... co najmniej 4 osoby | Jun 19, 2002 |
Jak dobrze zrozumia³em ostatnie 3 posty, bêdziemy co najmniej w czwórkê. Jak ktoœ jeszcze do³¹czy, bêdzie ju¿ ca³kiem nieŸle. | |
|
|
Upa³ minie.... | Jun 19, 2002 |
Zamówilam deszcz na piatek, tak, aby w sobote bylo czut lepiej... | | | Jacek Krankowski (X) Englisch > Polnisch + ... Nie to, zeby byla krolowa nauk, ale | Jun 19, 2002 |
ze statystyka trudno wygrac, a ta mowi - jak Wam kiedys napisalem - ze z zapisanych, do mety powwow dobiega najwyzej 2/3, a to na 14 osob oznacza 9. Ja zachecam jednak do pobicia rekordu ProZ i zadania klamu statystykom! | | | Uwe Kirmse Local time: 07:16 Polnisch > Deutsch + ... zadanie k³amu statystykom | Jun 19, 2002 |
Mamy siê wycofywaæ, ¿eby wygraæ ze statystyka? 50 % te¿ bêdzie wygrana, tyle ¿e w drug¹ stronê | | | Vom Thema belegte Seiten: < [1 2 3 4 5 6 7 8 9] > | To report site rules violations or get help, contact a site moderator: You can also contact site staff by submitting a support request » Powwow: Warsaw - Poland CafeTran Espresso | You've never met a CAT tool this clever!
Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer.
Accept jobs from clients who use Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools.
Download and start using CafeTran Espresso -- for free
Buy now! » |
| Protemos translation business management system | Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!
The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.
More info » |
|
| | | | X Sign in to your ProZ.com account... | | | | | |