Vom Thema belegte Seiten: < [1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11] > | Powwow: Poznan - Poland
| | droga z dworca na Rynek | Oct 13, 2006 |
Mam pytanie: jak najłatwiej dotrzeć z Poznania Głównego do Lizarda? (Niestety plan Poznania został na stole z adnotacją "sprawdzić trasę...") | | | droga z dworca na Rynek | Oct 13, 2006 |
pieszo: wychodzisz z dworca głównym wejściem, idziesz prosto aż będą schody, którymi wejdziesz na ulicę Towarową. idziesz cały czas prosto w kierunku przeciwnym do targów poznańskich. mijasz budynek biurowy "delta", park, dworzec PKS, hotel novotel, zielony biurowiec Plus GSM/BZWBK. zaraz za nim, będziesz mieć po prawej Multikino, a po lewej Stary Browar. skręcasz więc w lewo, w kierunku starego browaru. mijasz go i idziesz cały czas prosto. przechodzisz cały deptak "półwiejs... See more pieszo: wychodzisz z dworca głównym wejściem, idziesz prosto aż będą schody, którymi wejdziesz na ulicę Towarową. idziesz cały czas prosto w kierunku przeciwnym do targów poznańskich. mijasz budynek biurowy "delta", park, dworzec PKS, hotel novotel, zielony biurowiec Plus GSM/BZWBK. zaraz za nim, będziesz mieć po prawej Multikino, a po lewej Stary Browar. skręcasz więc w lewo, w kierunku starego browaru. mijasz go i idziesz cały czas prosto. przechodzisz cały deptak "półwiejska" aż dojdziesz do zielonego "kupca poznańskiego". mijasz go, idąc dalej prosto. dochodzisz na stary rynek. lizard king jest prosto i w prawo na rogu przy głównym placu.
autobusem: spod dworca 51/76 podjeżdzasz pod zamek (2 przystanki), idziesz na ulicę Fredry (tam gdzie widoczne: teatr, fontanna, szyny tramwajowe). skręcasz w prawo, jesteś na fredry. i idziesz caaaały czas prosto (miniesz kościół, okrągły budynek, empik, placyk/parking przy empiku, aptekę, sklep z biżuterią apart). dojdziesz na rynek w ten sposób. teraz w lewo i prosto - trafisz na róg, przy którym jest lizard king.
samochodem: jedziesz przy targach i skręcasz na most nad dworcem/torami kolejowymi (to ulica towarowa). jedziesz prosto do ronda, gdzie jest dworzec pks (po prawej) i park (po lewej). skręcach w lewo na rondzie w aleje niepodległości. jedziesz prosto, aż dotrzesz pod zamek, wówczas w prawo na ul. św. marcin. prosto jedziesz aż dotrzesz do zakrętu w lewo (za kościołem; nie można jechać prosto - nie ma drogi, hehe). będziesz na Marcinkowskiego. zaraz skręcasz w prawo i kawałek dalej prosto masz kupca poznańskiego. parkujesz gdzie się uda i od kupca już masz instrukcje powyżej (prosto uliczka prowadzi na rynek, potem prosto i w prawo).
taxi: no comments ▲ Collapse | | |
to może być biżuteria W Kruk, nie Apart, nie pamiętam | | |
Jestem pod wrażeniem wskazówek topograficznych! Dziękuję bardzo za pomoc - chyba teraz się nie zgubię! | |
|
|
Najprościej tramwajem | Oct 13, 2006 |
Wyjść z dworca na most, na przystanek tramwajowy naprzeciwko targów, następnie tramwajem 6/12 dojechać 2 przystanki do Półwiejskiej (obok Multikina), a potem już prosto Półwiejską i Wrocławską na rynek. Lizard King znajduje się prawie na wprost, po drugiej stronie rynku (idąc od Wrocławskiej).
Można też pojechać w przeciwną stronę tramwajem 8 i dojechać na pl. Wielkopolski albo 5 na pl. Wiosny Ludów, oba są w pobliżu rynku (patrz opis Mariusza wyżej). | | |
nie ma sprawy, napisz tylko czym jesteś (nogami, samochodem) | | |
najprościej taksówką dzięki za wyręczenie, nie chciało już mi się pisać o tramwaju | | | ja chyba tez nie | Oct 13, 2006 |
natomiast zgubila mi sie Gwiazdka i bede solo | |
|
|
co Ty "chyba też nie"? | | |
Jestem cyborgiem, a tak poza tym wjeżdżam planowo na Dworzec o 11:35, to może na kończynach dolnych się udam, coby kawałek miasta zwiedzić i sprawdzić empirycznie Twe wskazówki | | | Jaroslaw Michalak Polen Local time: 10:45 Mitglied (2004) Englisch > Polnisch SITE LOCALIZER Krótkie pytanko techniczne... | Oct 13, 2006 |
Czy ktoś ma może namiary na publicznie dostępne pamięci tłumaczeniowe (najlepiej techniczne)? Ważne, aby źródło było angielskie lub polskie, język docelowy nieistotny... | | |
ja chyba tez sie nie zgubie. tytul mojego posta pieknie odnosil sie do najnowszej wypowiedzi jaka widzialam, czyli wypowiedzi Cyborga.. | |
|
|
Maria Schneider Polen Local time: 10:45 Mitglied (2004) Französisch > Polnisch + ... nie wiem czy dotrę... | Oct 13, 2006 |
Bardzo chciałam być na spotkaniu, ale w związku z moim wyjazdem do Madrytu w poniedziałek i ogromną pracą którą muszę zweryfikować przed wyjazem moje uczestnictwo staje pod znakiem zapytania. Jesli nie uda mi się dotrzeć, a będzie to powiązane z kosztami, proszę aby Jabberwock uregulowal w moim imieniu, a ja się z nim rozliczę...Ale jeszcze się łudzę, że jak posiedzimy dzis w nocy to może uda mi się jutro wyrwać, choć na krótko ...) Nieutulona w żalu... | | | spoźnię się, bo ... | Oct 14, 2006 |
następny pociąg jest o 10... | | | zapowiedź spóźnienia ;) | Oct 14, 2006 |
Teoretycznie o 11:35 będę na Dw. Głównym, ale ponoć po drodze jakieś roboty na linii - z góry przepraszam za spóźnienie i do zobaczenia! | | | Vom Thema belegte Seiten: < [1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11] > | To report site rules violations or get help, contact a site moderator: You can also contact site staff by submitting a support request » Powwow: Poznan - Poland Wordfast Pro | Translation Memory Software for Any Platform
Exclusive discount for ProZ.com users!
Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value
Buy now! » |
| Protemos translation business management system | Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!
The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.
More info » |
|
| | | | X Sign in to your ProZ.com account... | | | | | |